Sätt ditt företag på kartan

Se till att ditt företag syns när kunder söker efter företag som ditt

Verifiera din företagsprofil på Google och sätt ditt företag på kartan

Över 50 miljoner googlingar görs på Google varje dag. Bara i Sverige. Det säger sig självt att det är viktigt att synas på Google. Det är många företag som vill åt kunderna, därför är det också viktigt att sticka ut från mängden så kunder som söker efter ett företag som ditt hittar till just dig.  

En företagsprofil på Google är kostnadsfritt. Ändå är det förvånansvärt få företag som nyttjar detta.  En aktiv profil kan också förbättrar din lokala ranking på Google. 

Din företagsprofil skapar du på Google My Business som är ett lättanvänt och kostnadsfritt verktyg som kan användas av företag, varumärken, artister och organisationer som vill hantera sin onlinenärvaro på Google, bland annat på Sök och Maps. Genom att verifiera och redigera dina verksamhetsuppgifter kan du hjälpa kunderna att hitta dig och berätta om ditt företag på samma gång.

Din företagsprofil blir synlig för kunder som söker efter företag som ditt. Profiler med bilder och virtuella rundturer skapar dubbelt så stort intresse jämfört med profiler utan. Det är här du kan välja att sticka ut och göra så att besökaren väljer ditt företag framför andra liknande.

Och det är med just en rundtur på ditt företag jag kan hjälpa ditt företag med. Jag vill veta mer >

Google My Business är ett komplement till din hemsida men kan också användas för att få ut viktig information även om du inte har en hemsida.

  • Det är dubbelt så troligt att företag som verifierar sina uppgifter med Google My Business anses vara trovärdiga av konsumenterna.
  • Företag som lägger upp bilder i sin produktinformation får 42 % fler frågor om vägbeskrivningar på Google Maps och 35 % fler genomklickningar till sin webbplats än företag som inte gör det.
  • När konsumenter söker efter företag använder de kartprodukter 44 % av gångerna.  
  • I genomsnitt leder 41 % av platssökningarna till ett besök på plats. 

Ipsos study ( PDF på engelska )